Zelf kapstok maken van steigerhout

Geplaatst op: 15.03.2019

Een goede voorbereiding is het halve werk. De diameter van de houtboor moet gelijk zijn aan de diameter van de slagpluggen.

Je hebt hiervoor twee verschillende soorten boren nodig of een universele boor voor zowel hout, metaal als steen. Met name als je dicht op de rand gaat schroeven. Zie het rachelwerk als de fundering van je kapstok wand. Het voordeel hiervan is dat het sneller werk. Een decoupeerzaag om de steigerhouten planken op maat te kunnen zagen. Zaag hiervoor de houten balken op maat met een handzaag of als je decoupeerzaag het aan kan hiermee. Tot slot kun je met de slagpluggen de houten balken direct bevestigen aan de muur.

Je kunt de gaten dan wel het beste eerst even voorboren om splijten van het steigerhout te voorkomen. Natuurlijk zijn er ook andere patronen mogelijk. Tot slot kun je met de slagpluggen de houten balken direct bevestigen aan de muur. Zelf kun je namelijk vaak meer dan dat je zelf denkt. Zeker als je grote of meerdere rachelwerken tegen muren aan moet monteren. Dit doe ik door het schrijven van informatieve blogberichten om jou als klusser zelf kapstok maken van steigerhout helpen bij klusgerelateerde vragen.

Voor de wand die je straks in dit voorbeeld ziet is er voor gekozen om een simpel rachelwerk van twee rijen houten balken te maken.
  • Zaag de steigerhouten planken op maat of laat ze net als wij op maat zagen bij de bouwmarkt.
  • Het aantal balken dat je nodig hebt is afhankelijk van de breedte en de hoogte van de kapstokwand die je wilt gaan bekleden met steigerhouten planken. Voor het rachelwerk dat achter de wand van steigerhouten planken komt, maken we een rachelwerk van vurenhouten balken.

Kapstok entreemeubel, bouwtekening voor steigerbuizen.

Slagpluggen zijn pluggen met de schroef al gedeeltelijk in de plug. En mocht er iets nog niet helemaal duidelijk voor je zijn, laat dan even een berichtje hieronder achter zodat we je verder kunnen helpen.

Voor het rachelwerk dat achter de wand van steigerhouten planken komt, maken we een rachelwerk van vurenhouten balken. Houd hierbij rekening hoe dat je uit gaat komen bij het plafond of de vloer. Zie hieronder een tweetal andere patronen die mogelijk zijn. Wil je aan de bovenkant niet met een halve plank uitkomen?

  • Om het rachelwerk van de vurenhouten balken tegen de muur aan te vestigen gebruiken we slagpluggen. Voor de steigerhouten wand kapstok in dit artikel is er voor gekozen om de planken in de bouwmarkt al op maat te laten zagen.
  • Begin dan juist aan de bovenkant en werk dan naar onderen toe. Je hebt hiervoor twee verschillende soorten boren nodig of een universele boor voor zowel hout, metaal als steen.

En in plaats van schroeven sla je de plug met schroef er in zijn geheel meteen in? Mocht je nou een vraag of gewoon een berichtje willen woezel en pip filmpjes uitzending gemist dan kan dat natuurlijk altijd.

Boor zelf kapstok maken van steigerhout met een houtboor eerst door de houten balken op de plaats waar je ze ook wilt verankeren in de muur, zelf kapstok maken van steigerhout. Vervolgens is het aan te raden alvorens je de steigerhouten planken vast gaat zetten, deze eerst voor te boren met een kleine houtboor.

Zorg er wel even voor dat je de gaten in de muur eerst even goed uitzuigt met de stofzuiger.

Kapstok maken van steigerbuizen en steigerhout.

Een goede voorbereiding is het halve werk. De kapstokhaakjes 4 Eindresultaat 5 Alternatieve patronen 6 Meer steigerhouten projecten. Wanneer je de gaatjes hebt voorgeboord, is het tijd om de steigerhouten planken tegen het rachelwerk aan te schroeven.

Kies hiervoor kapstokhaakjes naar je eigen smaak. Published by Bert at 29 maart Op zoek naar bouwtekeningen voor steigerhout? Dit omdat het een smal nisje is waar de steigerhouten wand kapstok gemaakt moest worden.

Op zoek naar een kapstok van steigerhout. En mocht er iets nog niet helemaal duidelijk voor je zijn, zelf kapstok maken van steigerhout, laat dan even een berichtje hieronder achter zodat we je verder kunnen helpen. Zaag de steigerhouten planken op maat of laat ze net als wij op maat zagen bij de bouwmarkt.

Vergeet niet om een andere te controleren 24 portrets in deze galerij

Met name als je dicht op de rand wilt gaan schroeven. Kies hiervoor kapstokhaakjes naar je eigen smaak. Voor de wand die je straks in dit voorbeeld ziet is er voor gekozen om een simpel rachelwerk van twee rijen houten balken te maken.

Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Om het rachelwerk van de vurenhouten balken tegen de muur aan te vestigen gebruiken we slagpluggen. En eventueel ook om zelf kapstok maken van steigerhout voor te boren in de steigerhouten planken. Om de steigerhouten planken tegen het rachelwerk aan te kunnen bevestigen gebruiken we schroeven.

Op zoek naar bouwtekeningen voor steigerhout, zelf kapstok maken van steigerhout. Zoals je op de foto hieronder ziet is er gebruikt gemaakt van slagpluggen met een bolle kop. Mocht je nou een vraag of gewoon een berichtje willen sturen dan kan dat natuurlijk altijd.

En eventueel ook om gaten voor te boren in de steigerhouten planken. Op zoek naar een bouwtekening voor een loungebank? In het stappenplan hieronder beschrijven we alle stappen die we zelf uitgevoerd hebben voor het maken van de kapstok van steigerhout.

En mocht er iets nog niet helemaal duidelijk voor je zijn, laat dan even een berichtje hieronder achter zodat we je verder kunnen helpen.

Begin dan juist aan de bovenkant en werk dan naar onderen toe. Voor zowel de vloer als het plafond.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:9

Nieuw nieuws