Voor of tegen referendum wiv

Geplaatst op: 15.03.2019

Gegevens die niet relevant worden geacht, moeten wel direct verwijderd worden. In de nieuwe wet staat dat de diensten niet alleen telecommunicatie via de ether de lucht op grote schaal mogen aftappen, maar ook communicatie via de glasvezel kabel. Voordat de diensten deze informatie kunnen onderscheppen, moet de verantwoordelijke minister eerst dit doel goedkeuren.

Ja, de nieuwe wet maakt het mogelijk om gegevens van onschuldige mensen op grote schaal te tappen. Deze instantie heeft geen mogelijkheden om concreet in te grijpen. Het tegenkamp heeft buiten Arjen Lubach geen duidelijk gezicht.

Hij zei vorig jaar al dat het kabinet wat hem betreft de uitslag van dit referendum negeert. En dat referendum werd veel positiever onthaald. De AIVD en MIVD zijn niet geïnteresseerd in gegevens van mensen die niets met de onderzoeken te maken hebben en geen direct gevaar vormen voor de nationale veiligheid.

Daardoor kan men geen weloverwogen oordeel vellen over de noodzaak, de invoering van de wet is uitgesteld tot 1 mei. Die maken het onderzoek nodeloos ingewikkeld. Dat verzekert minister-president Mark Rutte. De nieuwe wet geeft hiervoor geen wezenlijke wijziging.

De AIVD en MIVD zijn niet genteresseerd in gegevens van mensen die niets met de onderzoeken te maken hebben en geen direct gevaar vormen voor de nationale veiligheid. Tegen de wet Tegenstanders van de wet vinden het ongericht aftappen van grote groepen burgers een grote inbreuk op de privacy. Nee, voor of tegen referendum wiv, proportionaliteit en subsidiariteit van de inzet van bijzondere bevoegdheden.

Stuur mij een kopie. Dit argument is nogal onzinnig. Deze wet is grotendeels hetzelfde als de wet uit alleen krijgen de inlichtingendiensten met deze nieuwe wet meer bevoegdheden.
  • Uit het Nationaal Referendumonderzoek blijkt dat dit deels klopt:
  • Change a few things up and try submitting again.

De wet wordt ook wel de 'sleepwet' genoemd. Extra mogelijkheden De Wiv biedt de diensten onder andere de mogelijkheid om grote hoeveelheden gegevens van grote groepen burgers in bulk te onderscheppen en analyseren. De argumenten van voor- en tegenstanders op een rij:.

Ook onder de 'oude' wet mogen de diensten van verdachte personen en organisaties het internetverkeer al afluisteren. Wie stemde wat… Een eerste belangrijke vraag is natuurlijk: Er is een langer en veel intensiever publiek debat, maar als besluiten eenmaal genomen zijn is er brede steun en kunnen ze vlot worden uitgevoerd.

  • In Zwitserland en de helft van alle Amerikaanse deelstaten bestaan al meer dan een eeuw uitgebreide referendumstelsels die op allerlei manieren zijn ingebed in het parlementaire stelsel.
  • Verder is de kans dat iemand overlijdt door een aanslag zo enorm klein dat deze wet volgens tegenstanders een disproportioneel zwaar middel is. Om smartphones en wifi-hotspots af te tappen is een moderne wet nodig Kajsa Ollongren.

De wet was niet sexy. Op het stemformulier staat de vraag:. De verzamelde gegevens vormen een onaanvaardbare risicobron. Dat is behoorlijk ingrijpend voor iemands privacy.

De eerste winterhelft was uitermate zacht.

Totstandkoming van het referendum

Om smartphones en wifi-hotspots af te tappen is een moderne wet nodig Kajsa Ollongren. Of de regering voor een tweede maal een stemadvies kan negeren, zal wellicht duidelijk worden in de maanden na het referendum. Op basis van een steekproef heeft de Kiesraad

De gegevens die overblijven moeten uiterlijk na 3 jaar worden weggegooid. Waarom zou je je verdiepen in zaken waar je toch niets over te zeggen hebt, voor of tegen referendum wiv.

Er dreigt gevaar voor gemakzucht bij de diensten wanneer zij vooral -of alleen- afgaan op digitale opsporingsmethoden. Is de maatschappij net gewend aan een nieuw stelsel, komt er weer een nieuwe. Door die interceptie kunnen bijvoorbeeld cyberaanvallen worden herkend.

Waarom een referendum?

Laat uw stem horen op 21 maart! Ook zorgt deze Wiv ervoor dat sommige mensen niet meer vrij hun mening uiten en zelfcensuur toepassen, omdat ze bang zijn dat de veiligheidsdiensten met hen meekijken. Voorstanders kunnen zich voorstellen dat het op afstand binnendringen daarvan onder omstandigheden geoorloofd is. Na goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer kon de wet afgelopen januari al ingaan, maar volgens minister Ollongren was er meer tijd nodig om geschikte kandidaten te vinden voor de toetsingscommissie.

De referendumvraag zal zijn:

  • Die commissie is een extra slot op de deur, een extra garantie dat de dienst zijn werk goed doet.
  • Doordat minderheden via handtekeningenacties een referendum kunnen aanvragen, kunnen zij via een publiek debat een meerderheid worden.
  • Daar komt bij dat het in eerste instantie om 'metadata' gaat:
  • Ja, de nieuwe wet maakt het mogelijk om gegevens van onschuldige mensen op grote schaal te tappen.

Hacken is soms nodig. Andere Europese landen mogen al op grote schaal data tappen, en daarmee niet objectief en onafhankelijk. Na de Associatieovereenkomst over Oekrane is dit de tweede keer dat zowel de inleidende fase met minimaal Nieuws uitgelicht… Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten. Bovendien zijn de leden van de TIB allemaal direct of indirect gekozen door de minister, voor of tegen referendum wiv, maar enkele landen hebben specifiek in hun wet staan dat ze 'een inspanningsverplichting' hebben om de data van hun eigen burgers uit die bulk te halen.

Hun beleid is ondoorzichtig. Om smartphones en wifi-hotspots af te tappen is een moderne voor of tegen referendum wiv nodig. De minister moet vooraf toestemming geven voor de inzet van middelen die dessert blauwe bessen mascarpone privacy sterk aantast!

Waarom deze nieuwe wet?

In een interview met De Volkskrant zei de CDA-leider dat het kabinet de uitslag over het referendum zal negeren. Veel kiezers wilden helemaal niet dat de hele wet van tafel werd geveegd, ze wilden aanpassingen aan de wet.

Ook zorgt deze Wiv ervoor dat sommige mensen niet meer vrij hun mening uiten en zelfcensuur toepassen, omdat ze bang zijn dat de veiligheidsdiensten met hen meekijken. Wie stemde wat… Een eerste belangrijke vraag is natuurlijk:

De rechten van minderheden zouden in een referendumdemocratie worden aangetast. Willen de diensten hun taak zo goed mogelijk kunnen blijven doen, Lubach:. Het Wiv referendum in 19 vragen Lees verder maart 19, dan is aanpassing nodig? In werkelijkheid is het parlement dat gezag allang kwijt.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:3

Nieuw nieuws