Waarom samenwerken in de zorg

Geplaatst op: 13.02.2019

Maar al die professionals zien vaak maar één stukje van de patiënt. Vanaf 1 januari is er geen ontkomen meer aan en zullen zorg en welzijn structureel moeten samenwerken. Artikel bewaren U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan Login of Maak een account aan.

Uiteraard is het van belang om deze regels goed in acht te nemen bij het bepalen waar de grenzen van samenwerken liggen. Idealiter leg je dit vast.

Herken de netwerkdip in regionale netwerken. Gelukkig zijn er manieren om dat vertrouwen te herstellen. En dat is jammer.

Dit komt doordat de kennis waarom samenwerken in de zorg de mogelijkheden om problemen aan te pakken zich op allerlei plaatsen bevinden. Afspraken tussen niet-concurrenten vallen niet onder de mededingingsregels. Daar waar wordt samengewerkt, liggen de mededingingsregels op de loer! Of je klein bent, bepaalt de wet en dit hangt af van omzet of marktaandeel. Een aantal vormen van samenwerking mogen niet onder de mededingingsregels.

Hoewel niet alles kan worden besproken, biedt het recht wel ruimte om informatie te delen over kosten. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan.

Post navigation

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Willem van de Maat j. Daar waar wordt samengewerkt, liggen de mededingingsregels op de loer. Klik hier voor meer informatie en aanmelding. Ik verdiepte me in de obstakels, maar ook in de oplossingen. Kruimelpad Home Samenwerken in zorg en welzijn:

Patinten zien vaak verschillende zorgprofessionals. Samenwerking tussen de betrokken organisaties zou de zaak sterk verbeteren, maar daar schuilt het probleem.

Over het samenwerken van huisartsen en bedrijfsartsen. Op 18 en 19 januari organiseert De Academie een masterclass over samenwerking in netwerken. Laat uw telefoonnummer achter. Deze website maakt gebruik van cookies.

Hoofdnavigatie

Kruimelpad Home Samenwerken in zorg en welzijn: Toezicht zorgfusies gaat helemaal op de schop. Ik zie dat het een succes wordt als je er voortdurend in investeert via overleggen, trainingen, netwerklunches en casuïstiekbesprekingen.

Omdat dit een grijs gebied is, kan het raadzaam zijn om bij dergelijke uitwisseling van informatie  goed te bekijken om wat voor soort informatie het gaat en tegen welke waarom samenwerken in de zorg dit gebeurt? Kruimelpad Home Samenwerken in zorg en welzijn: Maar moeilijk is het vaak ook.

Z help ik het vertrouwen te herstellen: Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. De Autoriteit Consument en Markt heeft immers aangegeven terughoudend te zijn  bij het optreden tegen samenwerkingsverbanden, all life goes rotten.

Artikel bewaren

Alleen door samen te werken, krijgen ze zicht op de patiënt als mens. Als je weet hoe de ander communiceert, met patiënten omgaat en met het medisch beroepsgeheim, dan vertrouw je zo iemand pas écht. En samenwerken kost ook gewoon tijd. Daar komt bij -en dat is eigenlijk nog belangrijker- dat de regels zelf ook ruimte bieden om elkaar op te zoeken en van elkaar te leren.

En elke partij heeft zijn eigen opvattingen over het probleem en hoe ze dat willen oplossen. Daar komt bij -en dat is eigenlijk nog belangrijker- dat de regels zelf ook waarom samenwerken in de zorg bieden om elkaar op te zoeken en van elkaar te leren. Binnen teams heerst bovendien soms een strenge hirarchie, waardoor de verpleegkundige de chirurg niet op een vergissing durft te wijzen, waarom samenwerken in de zorg.

Denk aan het stroomlijnen van de communicatie over de zorgen en bezwaren die zorgaanbieders in een bepaald gebied delen richting de zorgverzekeraar zodat deze daar bij het bepalen van het inkoopbeleid rekening mee kan houden.

Helaas is De Ombudsman niet de enige die zo redeneert. Deze inzichten zet ik tegenwoordig in om zorgprofessionals nader tot elkaar te brengen. Vijf succesfactoren voor regionale zorgnetwerken? En samenwerken kost ook gewoon tijd. Gelukkig zijn er manieren om dat vertrouwen te herstellen.

Waarom is het zo moeilijk? Hoe zoeken Werkplaatsen Sociaal Domein op regionaal niveau oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken?

Vijf succesfactoren voor regionale zorgnetwerken. Daar waar wordt samengewerkt, liggen de mededingingsregels op de loer.

Maar al die professionals zien vaak maar n stukje van de patint. Hans Bosselaar en Duco Bannink hebben hun mening gegeven over samenwerking in de zorg. Daar begint het mee.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:9

Nieuw nieuws