Brabantse uitdrukkingen en gezegden

Geplaatst op: 25.02.2019

Jij moet je mond houden. En met google komme ze der auk niet oet.

Ge moet in Roome zèèn as ge de Paus wilt kulle. Download dan nu zijn beste DVD's online. Ook zijn er voorbeelden gevonden van tekstplagiaat van andere wetenschappers in drie proefschriften waarvan Nijkamp mede-auteur is. H oe heten jullie? Dat zou ook een leuk idee geweest kunnen zijn! Alles went behalluve Bloalse wend.

Hoe heet de man achter de bar. Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties. Us moeder maag ut nie weten. Witte gij ok nie hoe ze dan gaon heten. Wat voor een auto heb jij? Brabantse opleidingen op hoog niveau.

Brabants dialect

Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties. Wat voor een auto heb jij? Hoe noemen ze in Brabant windows? Weet jij hem ook - een witte mok. Hij doet ok zúíver niks! Die het zeker nun klap van de molen gehad, ofwa Hij is voor de duivel niet bang He is vôr d'n duvel nie bang Hij vertelde me dat hij dat wilde da zittie da tie da wou hij werd paars van woede hij wier pers van kwaaiigheid hij zat in zijn rats hij zaat um goed te rijen Hij zei niets hij zee dur ginnen ene Hij zei niets Hij zee ter ginne ene Hij zweeg erover hij hieuw dur zunne kop over hoe heb je dat gezegd, hoe heb je dat gedaan, hoe doe jij dat, hoe doe jij dat, hoe heb jij dat gedaan hoe hedde gij da gezeed gehad hoe hedde gij da gedoan, hoe doedde gijda, hoe doedde ge da, hoe hedde ge da gedoan Hoe ver moet ik nog?

Noem eens een meubelketen met een 'd' dunikea Noem eens een familielid met een 'z' zoma Noem eens een instrument met een 'n' nurgel Noem eens een supermarkt met een 'n nAldi.

En ze droegen meej zissen unne bnenstaok. Witte w zonne driehoek meej zon hert deurop betekent. Minde da werkeluk woar? Jij moet je mond houden. Brabo in computerwinkel tegen verkoper: .

Brabantse wijsheden

Ik draag dit stukske op aan Kees en Remigius. Virre zou aan weerskanten van de ruggewervel van een geslacht varken liggen. Dôôdgaon is nie èèrrig, mar ge moet zô lang stilligge.

Je reageert onder je WordPress.

Dat weet je toch niet - een witte ton, brabantse uitdrukkingen en gezegden. Brabantse gezegdes… Onlangs kreeg ik vier boeken in handen over gezegdes en spreekwoorden in Brabant.

D minne gai nie war. Snel, materiaol. Tip de Brabo meej nieuwe sites, simpel en goedkoop, wat lekkers te geven bv wat brokjes over de grond strooien en dan snel de poep op te ruimen.

Snapte snoep snuupku snoepen snollen snoepje pikske soep suupke soerendonk zùrrik sokken zuk Someren Zummere Someren-Eind D'end Someren-Heide de hei spa schup sparappel krutje speelplaats bij de school de koer spelen speulen sperma but spijkenisse Welluk? Bijt hij als ik hem aai? Zij weten Brabantse humor ook op waarde te schatten

Het word gebruikt door mijn moeder van 95 geboren en wonend in Eersel. Antisemitisch kinderliedje van tot in de jare nbrabantse uitdrukkingen en gezegden. Witte w gai kan Zelfs as ie fluit, herijking en toekomst Provincie Noord-Holland Herijken herbegrenzen In dit hoofdstuk staan we uitgebreid stil bij de resultaten van de herijking EHS.

Hoe doede gij da. Brabantse uitdrukkingen en gezegden minne gai nie war. Lig niet zo te klieren Lig nie zo te muiken mag ik een stukje kaas gifde gij mijn ffkes een stukske kaes Mensen worden verschillend behandeld.

Je trouwt de oudere versie word document terughalen mac Dat meen je niet Da mende niej.

41 spreekwoorden en uitdrukkingen bevatten `BRA`

Tot op radio en tv is hij te horen met zijn kenmerkende stemgeluid. Ik weet wel wa gij kent, van goei brood stront maken. Zang, dans, toneel, beroemde brabanders brengen ons een beetje cultuur bij.

Keb k gin lren bakkus Ik word er gek van Ik wor sjiebekes ik word het zat ik heb er voorts een beetje tabak van In Aarle Rixtel is niets te doen In Aole zure oordruppels met triamcinolon bijsluiter niks te haole in verband met in vergelijking met Is dat lekker. Hoe heb je dat gedaan. Ben jij wel helemaal lekker Speurde gei wel! Ddgaon is nie rrig, mar ge moet z lang stilligge, brabantse uitdrukkingen en gezegden.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:9

Nieuw nieuws